The small port of Kioni, hosting many sailing boats and yachts during summer

Θέα από το Likoudis Villas
Διακοπές στο Κιόνι, Ιθάκης

Το Κιόνι είναι ένας από τους πιό γραφικούς παραθαλάσσιους οικισμούς στην Ελλάδα, παραμένωντας αυστηρά δεμένο με τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και τη μοναδική του φυσιογνωμία, προσφέροντας παράλληλα όλες τις ανέσεις στον επισκέπτη ... (περισσότερα)ΚΙΟΝΙ (το παραθαλάσσιο χωριό)
Τι να κάνετε στο Κιόνι (το διασημότερο προορισμό)
Το Κιόνι ευρίσκεται στο βορειότερο σημείο του νησιού σε απόσταση 25 χλμ., από το Βαθύ, την  πρωτεύουσα της Ιθάκης και πρόκειται  για ένα διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό, που σε καθηλώνει με την γραφικότητα, και το ειδυλλιακό τοπίο του.

Το Κιόνι είναι ο διασημότερος τουριστικός προορισμός της Ιθάκης , και διεκδικεί άνετα μια θέση ανάμεσα στους ωραιότερους στην Ελλάδα  έχει επιτύχει δε, σε θαυμαστό βαθμό να διατηρήσει το σπάνιο παραδοσιακό του χαρακτήρα και τη μοναδική του φυσιογνωμία.

Αν και δέχεται πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο το Κιόνι, εξακολουθεί να αποπνέει μια γαλήνια ηρεμία, στο νου και τις αισθήσεις , και είναι ιδανικό θέρετρο για όσους επιθυμούν να χαλαρώσουν ακόμη και στην αιχμή της τουριστικής περιόδου σε ένα γαλήνιο και μαγικό περιβάλλον, δραπετεύοντας  από την πολύβουη καθημερινότητα και το άγχος.

Είναι κτισμένο αμφιθεατρικά  στους  καταπράσινους λόφους που καταλήγουν σε ένα φυσικό όρμο, στην είσοδο του οποίου στέκουν 3 πέτρινοι μύλοι, Το φυσικό αυτό λιμανάκι στο Κιόνι  ήταν κάποτε ορμητήριο πειρατών ενώ στις μέρες μας φιλοξενεί δεκάδες σκάφη, από βαρκούλες και ιστιοφόρα ως και πολυτελέστατες θαλαμηγούς, αφού το Κιόνι αποτελεί αγαπημένο θέρετρο για τους ιδιοκτήτες σκαφών και όχι μόνο, παρέχοντας πολλές επιλογές διαμονής, διασκέδασης αλλά και απομόνωσης.

Στην διαδρομή από Φρίκες προς Κιόνι και σε απόσταση 5 λεπτών από το Likoudis villas συναντάτε πέντε πεντακάθαρες ακρογιαλιές, τα Κουρβούλια Πίσω Κουρβούλια, Τσιτσιμίδα, Πλακούτσες και Μαυρωνά,  φημισμένες όλες για τα κρυστάλλινα δροσερά νερά και τη πλούσια σκιά τους, χαρακτηριστικά  περιζήτητα τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Στην παραλία στο Κιόνι  ενοικιάζονται βάρκες για να εξερευνήσετε τις κρυμμένες παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο με βάρκα. γύρω από το ακρωτήρι ΚΙΟΝΙ – ακρωτήρι ΡΑΧΗ και ακρωτήρι ΦΡΙΚΙΕΣ-ΜΑΡΜΑΚΑΣ. 

Kourvoulia beach in Kioni seaside village

Δίπλα στην θάλασσα  μπορείτε να απολαύσετε το καφέ ή το ποτό σας σε ένα από  τα καφέ της παραλίας,  να δοκιμάσετε γεύσεις φτιαγμένες στην τσερέπα -  φρέσκο ψάρι μαγειρεμένο σαβόρο  ή…. να ρομαντζάρετε περπατώντας  κάτω από το  φεγγάρι μέχρι το Μώλο στο Κιόνι.

Το Ψάρεμα και οι Καταδύσεις γύρω από τους κόλπους  του Κιονίου, Αι Λιά, Ακρωτήρι-Κάτω Μύλος, Μαυρωνά, Μάρμακα,Φρικών, είναι  μοναδική  απόλαυση και αξέχαστη εμπειρία.

Περπατήστε στα χνάρια του Οδυσσέα και της Πηνελόπης εξερευνώντας τα μονοπάτια στο Κιόνι.
  • ΚΙΟΝΙ- ΒΙΓΛΑ-ΑΝΩΓΗ
  • ΚΙΟΝΙ-ΤΡΕΙΣ ΜΥΛΟΙ
  • ΚΙΟΝΙ- ΡΑΧΗ  – ΑΚΡΩΤΗΡΙ
  • ΚΙΟΝΙ-Αι ΛΙΑΣ
Τα τελευταία  χρόνια στο Κιόνι  γίνονται ιδιαίτεροι γάμοι αλλά και βαπτίσεις στα   υπέροχα εξωκλήσια του χωριού (Αγιος Νικόλας στη Μαυρωνά πάνω στο κύμα  η  Παναγία στην Λότζα και ο Άγιος Γεράσιμος στο Αργαλειό).
Vathy, capital of Ithaca, partial view

Fishing boats and sailing boats moored at the port of Kioni

Kioni seaside village

Kourvoulia beach in Kioni seaside village